program uživo
')">
')">

UZMI I ČITAJ Predstavljanje knjige ''Vi ste prijatelji moji'' fra Ante Vučkovića u nedjelju u Mostaru

UZMI I ČITAJ Predstavljanje knjige ''Vi ste prijatelji moji'' fra Ante Vučkovića u nedjelju u Mostaru

U nakladi Informativnog centra MIR Međugorje objavljena je nova knjiga fra Ante Vučkovića. Riječ je o tekstovima koji tvore jezgru duhovnih vježbi za svećenike. U središtu im stoji prijateljstvo, a Isusova rečenica iz Ivanova evanđelja u naslovu – „Vi ste prijatelji moji“. Vježbe su postavile pred zadatak da se, osluškujući tekstove Novog zavjeta, stvori ozračje produbljenja prijateljskog odnosa s Učiteljem i smještanja svih drugih ljudskih prijateljstava u svjetlo njegove Riječi i prisutnosti.

U knjizi autor piše: „Od svega što mi svećenici možemo darivati drugim ljudima, osim sakramenata u kojima se čovjek susreće s Bogom i njegovim milosrđem , možda je najdragocjeniji pogled kojim drugomu otvaramo prostor da se pokaže njegova dobrota. Takav je pogled nalik otvorenim vratima u nebo. Čovjek treba doživjeti dobrodošlicu. Treba mu da u očima drugog čovjeka vidi da nije osuđen. Treba mu pogled u kojem će na neočekivan način otkriti da je voljen. Potrebno mu je iskusiti da netko u njemu vidi dobrotu koju on tek nazire i koju se sam od sebe nikada ne bi odvažio razvijati…“.

U emisiji Tolle lege/ Uzmi i čitaj ovoga utorka predstavili smo knjigu „Vi ste prijatelji moji“ u razgovoru s autorom fra Antom Vučkovićem.

Prvo predstavljanje knjige bit će održano u Mostaru, 23.veljače, u prostorijama franjevačke crkve sv. Petra i Pavla, nakon večernje svete mise. Uz autora knjigu će predstaviti: fra Domagoj Volarević, fra Marinko Šakota i fra Miljenko Šteko.