program uživo
')">
')">

Tolle lege – Knjiga "9 dana za snažniju vjeru" u izdanju Informativnog centra Mir Međugorje

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Tolle lege – Knjiga "9 dana za snažniju vjeru" u izdanju Informativnog centra Mir Međugorje

U emisiji Tolle lege/ Uzmi i čitaj 8.listopada predstavili smo knjigu "9 dana za snažniju vjeru" koja je objavljena u izdanju  ICMM. Riječ je o knjizi Jacquesa Philippea.  Knjigu je predstavio direktor ICMM Vedran Vidović.

O. Jacques Philippe (r. 1947.) član je Zajednice blaženstava od 1976. g. U svome svećeničkom životu obnašao je dužnosti poglavara, odgojitelja, duhovnika, propovjednika i voditelja duhovnih vježbi širom svijeta. Autor je brojnih knjiga koje su prevedene na 25 jezika.

Moglo bi se reći da svi naši grijesi i sve naše pogrješke na neki način proizlaze iz nedostatka vjere. Ne vjerujemo dovoljno u Božju moć i Božju ljubav, i to je zapravo naš pravi problem.

O. Jacques Philippe u ovoj knjizi nam donosi:

9 dana poticajnih meditacija na 9 tema.
9 dana duhovne obnove kod kuće,
u šetnji, u autobusu, u tramvaju…
9 minuta molitve dnevno
za istinsko duhovno iskustvo.

Svi smo iskusili trenutke muke i patnje, razdoblja duboke tame. To je vrijeme kad je vjera na kušnji. Ono što je prije izgledalo samo po sebi razumljivo, postaje problematično. Sumnjamo, postavljamo pitanja na koja nemamo odgovora, imamo bolan osjećaj da je Bog odsutan, da nas je napustio. Takva su razdoblja kušnje nužno potrebna. Tada se ruše naše iluzije i naša oholost, prestaje naš pokušaj da sve nadziremo. To je vrijeme sazrijevanja vjere koja više neće biti navika, nego zrela odluka koja uključuje osobnu slobodu.

Utecimo se Mariji, čuvarici naše vjere.