program uživo
')">
')">

Put srca ovaj tjedan o ljepoti nesavršenosti

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Put srca ovaj tjedan o ljepoti nesavršenosti

U današnjoj emisiji Put srca koju vodi i uređuje Paula Tomić bit će govora o zahvalnosti, o tome što znači da „Ljubav nije ljubljena“ i o veličini poniznosti svetog Franje. Govorit ćemo i o jednoj posebnoj japanskoj tehnici, tzv. tehnici kintsugi koja doslovno znači "popravljanje zlatom". Ona nam je zapravo dobra slika onoga što Bog radi s našim „razbijenim dušama“ jer upravo izranjenosti i raspukline naše duše postaju naše najveće bogatstvo kada ih polijepimo i premažemo Božjim zlatom, tj. Njegovim milosrđem.

Stoga, posebno vi dragi roditelji djece s teškoćama, svi vi koji nosite svoje slabosti, boli, rane, križeve - kad se osjećate tako ranjeni, slomljeni, razmišljajte o tehnici kintsugija, pokušajte tu bol pretvoriti u nešto novo, dragocjeno, neka to postane vaša priča, vaš zlatni ožiljak, uvijek tu da vas podsjeti kako je moguće uspjeti, nadići i krenuti novim putovima jer svaka rana može postati savršenstvo, pozitivnost - ako dopustimo Bogu da je ispuni svojom ljubavlju i milosrđem!

I zamislite onda taj paradoks vjere! Dok nas svijet uči kako je savršenstvo ono što vrijedi, u logici Evanđelja – najvrjednije je ono što je najrazbijenije, najoštećenije, najslomljenije – jer je tu utrošeno najviše Božjeg zlata – Božje ljubavi i milosrđa. Zato ne bojte se biti slabi i biti glinene posude, jer samo onda kada smo slabi smo jaki u Gospodinu!