program uživo
')">
')">

IN MEMORIAM Dvije godine od smrti oca Renéa Laurentina: Gostovao i u našem programu

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
IN MEMORIAM Dvije godine od smrti oca Renéa Laurentina: Gostovao i u našem programu

10. rujna 2017., u 100. godini života preminuo je otac René Laurentin, jedan od najuglednijih svjetskih mariologa. Rođen je 1917. godine u Francuskoj, a bio je teolog, povjesničar i stručni savjetnik na Drugom vatikanskom saboru. Bio je član Papinske teološke akademije u Rimu, profesor na Katoličkom sveučilištu Zapada, radio je i na više sveučilišta u Americi i Italiji, a među njegovim su najvažnijim spisima tekstovi o Blaženoj Djevici Mariji u otajstvu Krista i Crkve.

1996. godine dodijeljena mu je Nagrada za doprinos katoličkoj kulturi. Otac René Lorentin od početka je, od 1981. godine pomno pratio i međugorska ukazanja i više puta je u Međugorju boravio. 

2003. s njim je za naš radio razgovarao fra Dario Dodig u emisiji koja se zvala Naši tragovi. Tom prigodom govorio je o Božjoj ljubavi, o ukazanjima općenito i o Međugorju.  Taj razgovor smo emitirali danas u našim Međugorskim minutama, a možete ga poslušati u audiozapisu.