program uživo
')">
')">

Nadbiskup Henryk Hoser za Glas Koncila: Poziv na obraćenje vrlo je prepoznatljiva međugorska crta

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Nadbiskup Henryk Hoser za Glas Koncila: Poziv na obraćenje vrlo je prepoznatljiva međugorska crta

Naslovnica novog dvobroja "Glasa Koncila" posvećena je jubilarnom 30. "Mladifestu" u Međugorju, održanom od 1. do 6. kolovoza uz sudjelovanje oko 80.000 mladih, više od 700 svećenika, kardinala i nadbiskupa i biskupa iz europskih i prekooceanskih zemalja, među kojima su bili i članovi Rimske kurije, Papin vikar za Rim i drugi.

Od brojnih duhovno bremenitih poruka izdvojene su riječi iz homilije predstavnika Svetoga Oca u BiH nadbiskupa Luigi Pezzuta: “Kad ti Bog u Isusu kaže: ‘Idi za mnom’, to znači da se on, Bog, saginje nad tobom, zaljubljuje se u tebe. To znači da si mu ‘ti ukrao srce, a on te ispunja svjetlošću’. To je ono što se dogodilo u Mariji… Kada Bog svakomu od nas govori: ‘Idi za mnom’, mi ulazimo na taj isti Marijin put.”, prenosi IKA.

Cijeli je velikogospojinski broj prožet raznovrsnim i bogatim marijanskim temama.

“Poziv na obraćenje vrlo je prepoznatljiva međugorska crta” naslov je središnjeg intervjua s nadbiskupom Henrykom Hoserom, apostolskim vizitatorom za Međugorje, koji je pored ostaloga istaknuo: ''U svijetu postoje, kao prvo, mnoga marijanska svetišta u kojima uopće nije bilo ukazanja. A postoje i ona u čijim su početcima bila navodna ukazanja, posebno u davnini, ali ona nisu priznata. Ukazanja nisu uvjet za štovanje Marije, niti su ukazanja predmet štovanja. U Međugorju fenomen još uvijek traje, tako da nije zaokružen. Valja biti strpljiv'', prenosi IKA, a nadbiskup Hoser i nadbiskup Pezzuto dali su intervju i za Radiopostaju Mir Međugorje. S njima je razgovarao kolega Dragan Soldo. Glavne naglaske iz intervjua možete pročitati OVDJE, a intervju poslušajte OVDJE.