program uživo
')">
')">

U Međugorju počeli Dani trijeznosti i trajat će do utorka

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
U Međugorju počeli Dani trijeznosti i trajat će do utorka

Nakon održanog 8. međunarodnog hodočašća za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, već jutros (10. lipnja) dvoranu sv. Ivana Pavla II. zauzeli su sudionici Duhovne obnove za osobe s problemima ovisnosti. Ovi Dani trijeznosti u Međugorju se održavaju drugi put i trajat će do 12. lipnja.

Program je započeo polusatnim klanjanjem, a onda je katehezu održao fra Marinko Šakota međugorski župnik koordinator duhovne obnove.  Fra Marinko je naglasio važnost potrage za mirom koji daje Isus, kazavši kako ''možemo tražiti mir na drugim mjestima i na različitim mjestima, ali Gospa nas poziva da idemo putem pravoga mira.''

-Gospa kaže: ''Ja vam želim pokazati put do pravoga mira, a to je mir u Bogu''. Zato mi dolazimo Isusu, zato se klanjamo Njemu, da Ga upoznamo, da učimo od Njega, da se otvaramo Njemu, Njegovoj ljubavi, kako bi Njegova ljubav pronašla put do našeg srca, kazao je fra Marinko Šakota, podsjetivši u katehezi i na sv. Pavla koji također moli Gospodina za pomoć u problemima. Gospodin Pavlu daje životnu lekciju kako je ljudska snaga ograničena i Pavao se osvjedočuje u Gospodnju snagu i prihvaćanje križa.

-To iskustvo mu je pomoglo u preobrazbi, da se približi Bogu i osjeti njegovu milost i ljubav. Ovdje u Međugorju mnogi su doživjeli preobrazbu svoga srca. Iz zajednice Cenacolo mnogi o tome svjedoče, a kad čovjek doživi iskustvo Isusa onda kaže: ''Hvala ti, Gospodine, za sve što je bilo u mom životu''. Kad sam slab, onda sam jak. Snaga je u prihvaćanju križa. Kad umijem prihvatiti sebe takvog kakvog jesam, mir se vraća u moje srce. Što je problem naš često? Što mi ne prihvaćamo sebe!, kazao je fra Marinko Šakota naglašavajući kako je važno shvatiti da smo ljubljena djeca Božja, i ''da je naša zadaća truditi se oko vjere, a Božja su zadaća naši grijesi''.

Zaželio je da ovogodišnji Dani trijeznosti u Međugorju svima budu plodni u molitvi i žrtvi. Slijedila su svjedočanstva Renea iz Francuske i Josipa iz Hrvatske, iz zajednice Cenacolo. Josip je posvjedočio kao se drogirao 15 godina. Dolazak u zajednicu Cenacolo bio mu je težak i izašao je nakon 5 mjeseci. No, supruga ga je vratila nazad. I taj povratak bio je početak njegovog puta u vjeri jer je razumio da sada nema kuda i da se dobro pogleda u ugledalo nutrine. Zahvalio je Bogu na tom putu povratka.

Popodnevni program Dana trijeznosti počeo je u 15 sati molitvom na brdu Ukazanja, a potom će sudionici Duhovne obnove sudjelovati u večernjem molitvenom programu u crkvi sv. Jakova. Sutra program započinje Klanjanjem u 9 sati, nastavlja se katehezom apostolskog vizitatora za župu Međugorje mons. Henryka Hosera i svjedočanstvima.