program uživo
')">
')">
23:00 U Očevoj ruci
23:00 Molitva za obraćenje i mir

Program apostolskog putovanja pape Franje u Sjevernu Makedoniju

Program apostolskog putovanja pape Franje u Sjevernu Makedoniju

Tiskovni ured Svete Stolice nedavno je objavio program apostolskog putovanja pape Franje u Sjevernu Makedoniju predviđenog za 7. svibnja. Nakon službenog dočeka Njegove Svetosti pape Franje toga dana susret je planiran u predsjedničkoj rezidenciji sa predsjednikom Makedonije i državnim vlastima, te diplomatskim zborom. Za vrijeme svog posjeta Sveti će se Otac susresti s vjerskim poglavarima kao i siromašnim osobama u Spomen kući Sv. Majke Terezije.

U programu apostolskog putovanja predviđeno je euharistijsko slavlje, a potom i ekumenski i međureligijski susret s mladima. Sveti Otac svoje 29. apostolsko putovanje završit će u kasnim popodnevnim satima susretom sa Bogu posvećenim osobama, svećenicima i njihovim obiteljima.

Geslo ovoga papinog pohoda je ''Ne boj se, stado malo'', a kako teku pripreme za ovaj povijesni događaj s posebnim naglaskom na katoličku zajednicu u Sjevernoj Makedoniji, kolegi Draganu Soldi u razgovoru je kazao don Davor Topić, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije, župnik katedralne župe Presvetog Srca Isusova i Povjerenik odbora za liturgiju Papinog posjeta. Intervju poslušajte u audiozapisu.