program uživo
')">
')">

Fra Ante Marić: Došli su s namjerom mučiti i ubiti franjevce

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Fra Ante Marić: Došli su s namjerom mučiti i ubiti franjevce

14. veljače 1945. u Mostaru su partizani ubili i u Neretvu bacili sedmoricu hercegovačkih franjevaca: provincijala fra Leona Petrovića, iz Klobuka; u 62. godini života, fra Grgu Vasilja, iz Međugorja; u 59. godini života, fra Jozu Bencuna, iz Međugorja; u 76. godini života, fra Rafu Prusinu, iz Hamzića; u 61. godini života, fra Bernardina Smoljana, iz Rodoča; u 61. godini života, fra Kažimira Bebeka, iz Vitine; u 44. godini života i fra Nenada Venancija Pehara, iz Stubice (župa Studenci), u 35. godini života.

Za njihove grobove do danas se ne zna, a sutra, 14. veljače u 18 sati, u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru slavit će se sveta misa u spomen na pobijene fratre i vjernike grada Mostara i okolice, koji su žrtve II. svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata. Za naš radio o tome je kolegici Milki Rozić govorio fra Ante Marić.