program uživo
02:15 Glazba
03:15 Glazba

Na Stepinčevo u Međugorju slavljena misa za stradale u ratovima iz ove župe

Na Stepinčevo u Međugorju slavljena misa za stradale u ratovima iz ove župe

Jučer, u nedjelju, obilježeno je Stepinčevo, blagdan bl. kardinala Alojzija Stepinca i 59 godina od njegove smrti. U krašićkoj crkvi Presvetog Trojstva u svojoj propovijedi msgr. Juraj Batelja osvrnuo se na aktualnosti u današnjem društvu.

-Nasljedujući primjer bl. Alojzija Stepinca nećemo postati robovi strasti ni pogrešnih usmjerenja, a možemo sačuvati zdrav razum i čisto srce u potpunoj slobodi za ljubav koja proslavlja Boga i služi braći ljudima..

-Sam spomen imena blaženog Alojzija malo koga može ostaviti ravnodušnim, istaknuo je u zagrebačkoj katedrali kardinal Josip Bozanić te dodao kako je blaženikov grob već desetljećima mjesto molitve i donošenja važnih životnih odluka. U sarajevskoj katedrali misu je predvodio biskup Tomo Vukšić.

Stepinčevo je dan kada se župa Međugorje sjeća pobijenih svećenika i puka. Na blagdan blaženog kardinala Alojzija Stepinca, na večernjoj misi u crkvi. Sv. Jakova, župa Međugorje sjetila se žrtava stradalih u Prvom i Drugom svjetskom ratu te Domovinskom ratu.

Svetu misu predslavio je fra Zvonimir Pavičić, a u audiozapisu poslušajte njegovu propovijed.

Novosti iz Međugorja

Izdvojeno iz programa

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...