program uživo
')">
')">

Na Stepinčevo u Međugorju slavljena misa za stradale u ratovima iz ove župe

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Na Stepinčevo u Međugorju slavljena misa za stradale u ratovima iz ove župe

Jučer, u nedjelju, obilježeno je Stepinčevo, blagdan bl. kardinala Alojzija Stepinca i 59 godina od njegove smrti. U krašićkoj crkvi Presvetog Trojstva u svojoj propovijedi msgr. Juraj Batelja osvrnuo se na aktualnosti u današnjem društvu.

-Nasljedujući primjer bl. Alojzija Stepinca nećemo postati robovi strasti ni pogrešnih usmjerenja, a možemo sačuvati zdrav razum i čisto srce u potpunoj slobodi za ljubav koja proslavlja Boga i služi braći ljudima..

-Sam spomen imena blaženog Alojzija malo koga može ostaviti ravnodušnim, istaknuo je u zagrebačkoj katedrali kardinal Josip Bozanić te dodao kako je blaženikov grob već desetljećima mjesto molitve i donošenja važnih životnih odluka. U sarajevskoj katedrali misu je predvodio biskup Tomo Vukšić.

Stepinčevo je dan kada se župa Međugorje sjeća pobijenih svećenika i puka. Na blagdan blaženog kardinala Alojzija Stepinca, na večernjoj misi u crkvi. Sv. Jakova, župa Međugorje sjetila se žrtava stradalih u Prvom i Drugom svjetskom ratu te Domovinskom ratu.

Svetu misu predslavio je fra Zvonimir Pavičić, a u audiozapisu poslušajte njegovu propovijed.