program uživo
02:15 Glazba
03:15 Glazba

U Mostaru predstavljena knjiga biskupa Ratka Perića

U Mostaru predstavljena knjiga biskupa Ratka Perića

Nakon što je predstavljena u Zagrebu 22. siječnja knjiga „Nada koja ne postiđuje” mostarsko-duvanjskog biskupa Ratka Perića, predstavljena je 7. veljače, i u Mostaru, u velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače.

Knjiga je izdana u povodu 120. obljetnice rođenja i 20. obljetnice beatifikacije Zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Alojzija Stepinca, blaženika i mučenika, a predstavljanje je organizirao Biskupski ordinarijat Mostar. Knjigu “Nada koja ne postiđuje” objavio je mostarski nakladnik Crkva na kamenu.

Kako to navodi recenzent mons. dr. Stjepan Kožul, ''knjiga je to zanimljiva naslova o blaženom Alojziju Stepincu čije je štovanje u stalnom porastu ne samo kod nas nego i u svijetu. U knjizi su sabrani živopisni podaci popraćeni prigodnim svjedočanstvima, tumačenjima, posebnim naglascima i pohvalama krijeposti što krase Alojzija Stepinca''.

O knjizi su, uz biskupa Perića, govorili i mons. Jure Bogdan, vojni biskup u Republici Hrvatskoj, prof. dr. Ivica Šarac, s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. Božo Goluža, glavni urednik Crkve na kamenu, a što su rekli poslušajte u audiozapisu koji je pripremila kolegica Višnja Spajić.

Novosti iz Međugorja

Izdvojeno iz programa

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...