program uživo
02:15 Glazba
03:15 Glazba

Pozovite slavljenika na rođendan!

Gledam neki dan snimku jednog portala na kojoj novinar nasumično odabire sugovornike na ulici. Postavlja im pitanja vezana za Božić, obilježavanje Isusova rođenja, gdje se Isus rodio, tko je bio prisutan u štalici, kako su se zvali mudraci s Istoka? Devet od deset ispitanika nisu znali osnove, čak niti koji datum se proslavlja Božić. Možda biste pomislili da se radi o nekoj zemlji gdje kršćanstvo prošlo svršeno vrijeme, Ne , nažalost, radi se o Hrvatskoj, na ulicama njezinoga glavnog grada.

Ne znam jesam li osjećala šok ili sram gledajući snimku gdje i mladi i stari začuđeno gledaju u novinara i mrmljaju kako su mislili da će biti normalna pitanja, a ne vjerska. Baš lijepo što ste svrstali vjeru u ovo božićno vrijeme u nešto " nenormalno ". 

Duboko se nadam da će "onaj" Isus za kojeg ste rekli da se "davno" rodio dotaknuti izgubljena srca i roditi se u vama ovoga Božića. 

Nadam se da ćete pronaći smisao i bit Božića. Da ćete uživati u zajedništvu i ljubavi ljudi oko vas, da vam neće biti bitno koliko je vrsta kolača na stolu nego s kime ih dijelite. 

Nadam se da će vrijednost Božića ove godine biti otkrivena u svakom čovjeku, u susjedu, ne u poklonu, ne u blagdanskoj trpezi. 

Nemojte si dopustiti da budete jedni od onih kojima nije bitno gdje se Isus rodio i kako.

Ne dopustite da vam djeca ne poznaju osnove i početke života Spasitelja. Vidimo i sami kuda nam život ide, sve je manje vjere i Boga u životima naših obitelji. Možemo reći da se raspadamo, doslovno se raspadamo.

Znamo i zašto. Tamo gdje nema Boga nema ni ljubavi. Jer Bog je ljubav i samo s Bogom i uz Boga možemo imati zajedništvo.

Želim vam da ovaj Božić osjetite zajedništvo. Da se čista srca pripremite za najvažniji rođendan u godini. I ne zaboravite da se rođendani ne slave bez slavljenika? Pozovite ga u svoj dom. I nek tamo ostane.

Na dobro Vam došao Božić i sveto porođenje Isusovo. 

Kolumnist: 
Pozovite slavljenika na rođendan!

Novosti iz Međugorja

Izdvojeno iz programa

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...