program uživo
')">
')">

Zašto je sv.Leopold Bogdan Mandić jedan od zaštitnika Svete godine milosrđa?

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Zašto je sv.Leopold Bogdan Mandić jedan od zaštitnika Svete godine milosrđa?
Danas započinje Sveta godina milosrđa. Veliki dar Crkvi i vjernicima. A veliki je dar i što je jedan od zaštitnika ove Godine, naš sv. Leopold Bogdan Mandić. Zašto je on odabran da bude jedan od zaštitnika?

Papa Franjo je odredio da će jedan od zaštitnika Svete godine milosrđa, koja će započinje dana, na blagdan Bezgrešnog Začeća Marijina, biti sveti Leopold Bogdan Mandić, ponizni fratar kapucin hrvatskog porijekla, ispovjednik koji je molio za puno jedinstvo među Zapadnom i Istočnom Crkvom. Podsjetimo kako je u propovijedi na misi tijekom koje je proglašen svetim, 16. listopada 1983., sveti Ivan Pavao II. istaknuo da je otac Leopold uvijek bio spreman i nasmijan, razborit i uljudan. Bio je obzirna i pouzdana osoba, smjerni učitelj, te uviđavni i strpljivi duhovni savjetnik, rekao je tada papa Ivan Pavao Drugi. Njegove su ispovijedi bile kratke, a često je govorio da je Božje milosrđe iznad svakoga našeg očekivanja. Kako ovu činjenicu da je papa Franjo uzeo sv. Leopolda za jednog od zaštitnika Godine milosrđa, komentira fra Jure Šarčević, provincijal Hrvatske kapucinske provincije provjerio je kolega Dragan Soldo. Poslušajte audiozapis.